Sajnos pár nap kimaradt a kajálásban tisztítókúra gyanánt, de egyszercsak el jött a nap amikor kipróbáltuk az igazi japán szusit. Egy helyi éttermet választottunk, nem messze a szállástól. Tatamira tett párnákra ültünk a szokásos alacsony asztalhoz. Nem igazán beszéltek angolul de azért kézzel-lábbal megértettük egymást. Meglett az eredménye :-)
Érdekes: itt minden étteremben hoznak jeges vizet estleg hideg/meleg teát. a vizes kancsó ott van az asztalon vagy folyamatosan figyelik a poharat és újratöltenek Ezért nem kell külön fizetni, benn van az árban.
Az előétel és a tea:
A forró szaké sem maradhat el!
és akkor együnk:
Asszem a kép magáért beszél :-)
A másik nagy favorit rámen, a japán tésztaleves.
(búzalisztből készített tésztát, húsból (vagy alkalmanként halból) készült alaplevet tartalmaz, melyet gyakran ízesítenek szójaszósszal vagy miszóval - szójababból/árpából/rizsből készült erjesztett paszta. Feltétként legtöbbször disznóhúst (チャーシュー, csású), szárított tengeri moszatot (海苔, nori), kamabokót, illetve zöldhagymát tesznek rá.)
A lényeg hogy megengedetten lehet szürcsölnyi és felszivni a tésztát, már csak ezért megéri ilyent enni!!
A harmadik "minden sarkon kapható" étel a tempura.
(A tempura japán étel, palacsintaszerű tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal, garnélarák, vagy zöldségféle. A bő olajban sütött ételt szójaszósszal, bambuszrüggyel, retekkel, tormával, gyömbérrel fogyasztják.)
további képek: https://goo.gl/photos/yypMnwgmCmEkPU746